Tryk

Kludemagasinet opsættes og trykkes hos Grafisk Arbejde, som også modtager annoncer til bladet.

Når Kludemagasinet kommer hjem til dig, kan det godt lugte af "tryk", når du tager plastikomslaget af. Grafisk Arbejde benytter vegetabilske farver i trykprocessen og opfylder således de krav, der stilles til miljørigtige farver i dag. Farverne er fremstillet med vegetabilske olier og helt uden kobolt. Kobolt er hjørnestenen i tørring i offset tryk, men fra flere sider kritiseres kobolt for at være toksikologisk skadelig. Derfor benytter Grafisk Arbejde ikke kobolt, men tørreegenskaberne bliver lidt anderledes, og dette kan forårsage en kraftigere lugt på tryksagerne.

Lugten vil aftage, hvis tryksagerne får lov til at "dunste" af, inden de bliver folieret, men tiden er altid et problem. Selv om tryksagen er tør nok til at blive viderebearbejdet, kan der stadigvæk være gang i optørringen af farven.

Et medlem har et godt tip. Læg bladet i mikroovnen i 25 sek, og lugten er væk. Det gør hun med alle tryksager, der kommer ind ad døren, da hun ikke kan tåle lugten.

Vi vil fremadrettet bestræbe os på at afsætte flere dage i produktionsprocessen, så bladene kan luftes i længere tid inden pakning og forsendelse.


Bestyrelsen

Dansk Patchwork Forening - Kongensgade 39 st., 5000 Odense C - Telefon: 6536 1155 - Mail: dpf@patchwork.dk - Webmaster: tilwmdpf@patchwork.dk