Hvem sagde broderi? - Greve

03.10.2017 til 30.12.2017

Et tilfældigt møde i 2013 mellem tre kunsthåndværkere har ført til en særudstilling på Greve Museum. Kom og oplev resultatet af et kreativt samarbejde mellem en brodøse, en væver og en strikkekunstner, når museet viser udstillingen "Hvem sagde broderi?"

Broderi er ikke bare korssting og fine afslutninger
Gennem en periode på fire år har de tre kunsthåndværkere Jytte Harboesgaard, Lisbeth Degn og Mai-Britt Bille arbejdet på et fælles broderiprojekt. De har konstant givet sig selv og hinanden nye udfordringer og opgaver for netop at udforske, hvad broderiet kan bruges til. Resultatet af deres samarbejde kan opleves i udstillingen Hvem sagde broderi?

Plejer er død og det er min stramajpude også!
Jytte Harboesgaard, som er den af de tre kunsthåndværkere, som har broderet i længst tid, fortæller, at hun bliver inspireret fra andre dele af tekstil-kunstens verden, og det er netop, hvad hun blev, da hun inviterede strikkekunstner Lisbeth Degn og væver Mai-Britt Bille med i projektet, hvor broderi er nøgleordet. Mange kan måske tænke, at der er mange regler for, hvordan man bør brodere, men spørger man de tre kunsthåndværkere, så er ”plejer” død, og regler er til for at blive brudt. Dog havde de alligevel brug for at opstille nogle regler, når de skulle brodere og derfor opstillede de en række dogmer, som de skulle brodere efter – altså et fælles oplæg for de kommende broderier. Udstillingen byder på et væld af farver, former, sting og fantasifulde fortolkninger af, hvordan et broderi kan se ud. I udstillingsperioden er det også muligt at melde sig til workshops og rundvisninger på udvalgte dage og lære tips og tricks fra de kyndige brodøser.

Praktiske oplysninger
Udstillingen vises på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. Der er fri entre til udstillingen. Se mere om workshops og rundvisninger, der knytter sig til udstillingen: www.grevemuseum.dk.

Venlig hilsen
Kamilla Hjortkjær
Museumsinspektør

 

 

Type: 
Udstilling indland

Dansk Patchwork Forening - Kongensgade 39 st., 5000 Odense C - Telefon: 6536 1155 - Mail: quilt@mail.dk - Webmaster: tilwmdpf@patchwork.dk