Transkulturelle tekstiler, Lisbet Borggreen og en verden af quilts

Forfatternavn: 
Redaktion: Gunhild Borggreen og Jørn Borggreen

Portrætbog af Lisbet Borggreen, som gennem mere end 30 år har haft en stor passion for patchwork. Hun fik interessen under et ophold i USA. Hun begyndte med en håndsyet tevarmer, og siden udviklede det sig over tæpper til børnebørn, artquilts, tæpper til brug og tæpper til udsmykning. 

Midt i 1980'erne fik Lisbet interesse for japanske quilts og gamle japanske tekstiler. Det blev et område, der kom til at fylde meget, og via personlige kontakter blev der mulighed for at udstille i Japan og også få japanske quiltere her til Danmark. 

Ud over at Lisbet selv har udstillet sine quilts, har hun også taget en uddannelse som quiltdommer. Denne gøres der bl.a. brug af ved udvælgelse og bedømmelse af quilts ved internationale udstillinger. Interessen har betydet kontakt til quiltere i mange lande og venskaber på tværs af landegrænser. I bogen hedder det bl.a.: At quilte er at skabe kultur på tværs af tid og sted. 

En fyldestgørende beskrivelse af denne personlighed lader sig ikke gøre på denne korte plads, men du kan jo selv låne bogen i foreningens bibliotek. 

Bogen er rigt illustreret med billeder af mange af de smukke quilts, der har været gennem Lisbets hænder gennem årene. 

Det er som nævnt en portrætbog, hvor der er bidrag fra både danske, amerikanske og ja-panske quiltere, og teksterne er både på dansk, engelsk og japansk. Bogen er redigeret af Gunhild Borggreen (datter), og Jørn Borggreen (ægtefælle).

Laila Neumann, Svendborg

 

Er du interesseret i at eje bogen, kan den købes for 60 kr. hos Lisbet Borggreen ved henvendelse pr. e-mail: lisbit@borggreen.net eller i Patchwotk Butikken i Køge og hos Le Quilt i Frederikssund.

Bogudlån

Dansk Patchwork Forening - Kongensgade 39 st., 5000 Odense C - Telefon: 6536 1155 - Mail: dpf@patchwork.dk - Webmaster: tilwmdpf@patchwork.dk