Tekstildesign – fra det gamle Ægypten til Cyberspace

Forfatternavn: 
Britt Sallingboe & Karen Marie Andersen

www.danmarksmindsteforlag.dk

253 sider + CD-Rom med 25 demoer af tekstile programmer og farvebilledgalleri

At denne bog skulle knytte bånd mellem fortid, nutid og fremtid indenfor håndarbejde, tekstildesign og grafik er en påstand, som forfatterne selv fremlægger i deres præsentation af bogen. Det er minimalt, hvad der ses af forbindelse fra nutidens mønstertegning til fortiden, men fremtidens kreative muligheder er illustreret på glimrende vis.
Bogen afdramatiserer computerverdenen på fornuftig måde – uden at dumpe i den fælde, som man ofte ser forfattere til computerlærebøger falde i, nemlig at tale ned til læseren.
Med udgangspunkt i nutidens måde at bearbejde mønstre og lignende, bliver man ført direkte over til den parallelle anvendelse af den tilrådeværende computersoftware. For at give den bedste gennemgang af de forskellige programmer har forfatterne ladet både danske og udenlandske tekstildesignere og undervisere beskrive det software, som netop de kender til. Netop fordi, det er personer, der grundigt kender disse programmer, er gennemgangen blevet så let forståelig, at enhver – uden de store computermæssige forudsætninger – kan kaste sig over de spændende programmer inden for strik, tryk, vævning, filtning, syning, patchwork, quiltning, maskinbroderi, batik, shibori og knipling.
På en meget letforståelig måde forklares eksempelvis, hvordan man bruger en scanner og det digitale kamera. Maskinel, som nok de fleste kvinder holder sig lidt på afstand af. I bogen finder man også et kapitel, der handler om, hvad man som håndarbejdsinteresseret kan brug Internettet til inkl. En masse gode adresser.
Bagest i bogen ligger en CD-Rom med demo-versioner af de gennemgåede programmer samt det lille maleprogram Paint Shop Pro 5, der er et godt begynderprogram til den der gerne vil begynde at arbejde med fotomanipulation.
Kun en del af bogen omhandler patchwork direkte, men er man nogenlunde alment interesseret i håndarbejde, kan bogen kun anbefales.

Kirsten Vædele. Boganmeldelse i Kludemagasinet 3/2000

Bogudlån

Dansk Patchwork Forening - Kongensgade 39 st., 5000 Odense C - Telefon: 6536 1155 - Mail: dpf@patchwork.dk - Webmaster: tilwmdpf@patchwork.dk