Sy Tæpper i patchwork og quilt

Forfatternavn: 
Anne Abildtrup

Forlag: Olivia 2006. www.olivia.dk

77 sider – Indbundet. ISBN 87-567-7796-5

Anne Abildtrup giver med sin bog en lille indsigt i patchworkens historie og oprindelse. Bogen indeholder modeller til både håndsyning og maskinsyning, ligesom der er lidt beskrivelse af teknikker både til håndsyning, maskinsyning, quiltning med mere.
Bogen gennemgår nogle af de klassiske mønstre, som jo altid kan bruges til nogle flotte arbejder, disse kendte mønstre bliver også brugt til lidt mere utraditionelle arbejder. Anne Abildtrup beskriver de enkelte mønstreblokke og giver forslag til farvevalg, på den måde gives der mulighed for selv at sætte sit eget præg på lige præcis sit tæppe eller sin pude.
Personligt kan jeg dog godt savne fotos af de beskrevne projekter, så hele arbejdet ses, derved synes jeg det er nemmere at danne sig et indtryk af farvesammensætningen og sammensætningen af blokkene.
Alt i alt er det en sød lille bog, der giver en beskrivelse af de gamle kendte mønstre, men det er nødvendigt med en vis indsigt i patchwork for at kunne fremstille de viste projekter.

Mette Berthelsen, Kolding. Boganmeldelse i Kludemagasinet 2/2006

Bogudlån

Dansk Patchwork Forening - Kongensgade 39 st., 5000 Odense C - Telefon: 6536 1155 - Mail: dpf@patchwork.dk - Webmaster: tilwmdpf@patchwork.dk