Sy Portrætter

Forfatternavn: 
Dorte Jensen

Dorte Jensen var kvartalets quilter her i Kludemagasinet nr. 3/2014. Allerede der fik vi en overordnet ide om, hvordan hun laver sine fantastiske portrætter. Nu har Dorte så udgivet en bog om processen i detaljer.

Bogen starter med lidt fortælling om Dortes opvækst og om, hvordan hun er kommet til at sy portrætter, og det er hyggelig læsning. Næste kapitel indeholder lidt teori om farvelære og nogle gode råd om stof- og trådvalg samt andre gode ting.

Herefter starter så selve beskrivelsen af processen med at lave et portræt i tekstiler. Den beskrivelse, som Dorte har lavet, er så god og rigt illustreret, at alle vil kunne finde ud af at bearbejde et billede i et fotoredigeringsprogram, for derefter at overføre mønstret på papir og videre til stof. Jeg var allerede i fuld gang med at lave mit første portræt med denne teknik, da jeg blev bedt om at anmelde bogen. Jeg må sige, at det virkelig er en meget grundig og god bog at blive klog af. Du bliver ledt trygt gennem de forskellige processer uden at blive tabt nogen steder.

Så jeg kan kun anbefale denne bog, hvis du har lyst til at sy et portræt.

Dorte Gjelstrup, Viby Sjælland

Bogen kan nu lånes i foreningens bibliotek.

Bogudlån

Dansk Patchwork Forening - Kongensgade 39 st., 5000 Odense C - Telefon: 6536 1155 - Mail: dpf@patchwork.dk - Webmaster: tilwmdpf@patchwork.dk