Art & Inspirations

Forfatternavn: 
Ruth B. McDowell

Forlag: C&T Publishing. Udgivet: 1996

144 sider – Uindbundet. ISBN 1-57120-015-0

Interesserer du dig for kunst-quilts, er dette måske bogen, hvor du kan hente inspiration. Forfatteren og kunst-quilteren Ruth B. McDowell’s quilts fra hun startede med at fremstille quilts i 1972 til i dag, er med i denne bog, og quiltene signalerer livskraft, skaberglæde og farveglæde, og virker til tider overvældende.

Indgangsvinklen til de forskellige quilts er fint beskrevet, bl.a. gengiver hun sit yndlings-eventyr fra barndommen i tilknytning til en meget smuk quilt, inspireret af dette eventyr.

Ruth McDowell har arbejdet med mange forskellige temaer, og fortæller, at hun – ud over at have glæden ved at arbejde med mediet stof, godt kan lide at arbejde mod stoffets begrænsninger.

Også hun kender til at have for lidt af et stykke stof, i forhold til hvad hun mente, hun behøvede. Hun er dog overbevist om, at hvis vi udgår for et stykke stof, og er nødt til at findet noget andet at bruge i vor quilt, så vil det altid ende med at blive en mere interessant quilt. Værd at huske i nødens stund.

Ruth McDowell var en af de amerikanske quiltere, der holdt kursus i AOF i Odense 1991.        

Gerda Helene Jepsen. Boganmeldelse i Kludemagasinet 2/1997

Bogudlån

Dansk Patchwork Forening - Kongensgade 39 st., 5000 Odense C - Telefon: 6536 1155 - Mail: quilt@mail.dk - Webmaster: tilwmdpf@patchwork.dk